keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kotitekoinen pesto


Ostin tänään kaupasta ruukun basilikaa ja sen huumaava tuoksu sai ajatukseni kerta toisensa jälkeen tomaatti-mozzarella leipiin. Jääkaapista löytyi vain vanhentunutta pestoa, joten pienen selailun jälkeen päätin kokeilla peston valmistamista itse.


Pesto

2 valkosipulin kynttä
2 rkl cashew-pähkinöitä
1 dl basilikaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl parmesaania
½ dl oliiviöljyä

Kaikki ainekset laitetaan tehosekoittimeen ja surautetaan tahnaksi. Öljyä lisätään pikkuhiljaa ohuena nauhana.


Kun olin saanut peston valmiiksi, tajusin, ettei meillä ole tomaatteja! 


Mukavaa illanjatkoa,
Heidi

7 kommenttia:

  1. Hih :D Pesto kuulostaa ja näyttää herkulta! Toivottavasti oot päässy nauttimaan siitä jo tomaattien kera :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en ole! :D Eikä kasvihuoneessakaan tomaatit punerra vielä. ;)

      Poista
  2. Nams, hyvältä kuulostaa! Itse en ole koskaan tehnyt itse pestoa, varmasti parempaa näin kotitekoisena :) Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää, suht valkosipulista. Yksi kynsi olisi kyllä varmaan riittänyt, vaikka pidän paljonkin valkosipulista.

      Poista
    2. Hups, karkasi. Kivaa ja aurinkoista viikonloppua sinullekin ♥

      Poista