sunnuntai 2. elokuuta 2015

Amppeleista hullaantunut


Ostin taannoiselta Ruotsin reissultamme kaksi juuttinarusta tehtyä amppelia. Kotona tajusin heti ostaneeni niitä aivan liian vähän! Pikainen Googletus, eikä aikaakaan kun ensimmäinen amppeli oli jo valmis.


Amppeli ei ollut yhtään niin hieno kuin Lagerhausista ostettu, koska juuttinaruni oli niin ohkaista. Muutama päivä sitten ruokakaupasta tarttui mukaan paksumpi juuttinarurulla, mutta se taas oli aivan liian paksua työstettäväksi. Onnekseni se oli tehty kolmesta ohuemmasta narusta, jotka irrotin toisistaan ja niistä valmistui juuri passelin kokoinen amppeli.


Narua on vielä reilu 20 metriä jäljellä, joten saan askarreltua siitä vielä muutaman amppelin lisää. Yhdelle amppelille tulee hintaa vajaa 20 senttiä!

(Alimmassa kuvassa Lagerhausista ostettu, ylemmissä itse tehty)

Leppoisaa sunnuntaita,
Heidi

12 kommenttia:

 1. Nämä on tosi kivoja! Viimeistään ensi vuonna pitää koittaa tehdä tällaisia, että saan villaan roikkumaan mansikka/tomaatti/chili yms -amppeleita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuohan oli loistava idea! Mietinkin mihin alan näitä seuraavaksi ripustaa. :)

   Poista
 2. Vau, hienoja amppeleita! Meillä on harmittavan vähän paikkoja, joihin amppelit sopisivat. Ehkä täytyy alkaa kehitellä sellaisia paikkoja ja sen jälkeen itsekin alkaa näpertelyt. Amppelit ja amppelikasvit kun ovat tosi kivan näköisiä. Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Meiltä löytyy kyllä paikkoja amppeleille, mutta ei oikein täytettä niihin. Basilikankin jouduin viemään ulos (on kylläkin amppelissa edelleen), kun alkoi olla jo niin heikossa hapessa. Leppoisaa viikonloppua sinullekin Anu!

   Poista
 3. Hienoja! Tuolla tavalla saisikin hauskasti isoja pilttipurkkeja roikkumaan vaikkapa terassin katosta! Täytyykin laittaa mietintään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun onkin terassi vielä kokonaan valtaamatta näillä amppeleilla. Täytyykin nyt viikonlopun aikana tehdä pientä ehostusta ennen kuin on aika kerätä kalusteet talvivarastoon :D

   Poista
 4. Onhan hienot nuo itsetehdyt! Hyvä idea tehdä itse - saa juuri sen kokoisia ja pituisia kuin tarvitsee.
  Aurinkoista perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä melkein tykkään enemmän noista itsetehdyistä kuin kaupasta ostetuista. Aurinkoista perjantaita!

   Poista
 5. No ei ole hinnalla pilattu :). On se kiva kun netistä löytyy kaikenlaisia ohjeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eivät tosiaan ole. :) Mitenköhän sitä on ennen osannut edes tehdä mitään ilman internetin ihmeellistä maailmaa. :D

   Poista
 6. Ihania! Mä haluan kanssa tehdä amppelin ja laittaa sen roikkumaan verhotangosta. Saa kasvi ainaskin valoa :) Huippua kun linkkasit Retro Remixiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään näistä kovin. :) Mulla ei vaan oo riittävästi kasveja näihin. Retro Remix on huippu!

   Poista