perjantai 2. joulukuuta 2016

Luukku 2 | Menovinkki


Lämpöiset vanhan kaupungin jouluun puetut putiikit, pikkupakkanen puremassa nenän päätä ja hennot lumihiutaleet leijailemassa maahan. Käytiin eilen aamulla kahdestaan juniorin kanssa kaupungilla fiilistelemässä ja laskeskelemassa jouluvaloja ja tunnelma oli aivan omaa luokkaansa. Usein koen kaupunkien täyttyvän kiireestä, mutta Vanhassa Raumassa on aivan eri tunnelma kuin suurkaupunkien sykkeessä. Jos siis kaipaat rauhoittumista joulun kiireiden keskellä, niin poikkea Vanhaan Raumaan. Ensi perjantaina 9.12. vietetään Tonttujen Yötä, joilloin keskustan liikkeet ovat auki iltamyöhään. Illan päättää perinteisesti ilotulitus.


Tähän aikaan vuodesta on myös mukava kierrellä ympäri kaupunkia järjestettävissä joulumyyjäisissä. Ne ovat lähes pakollisia tunnelman nostattajia näin joulun alla. Viikonloppuna aion ensimmäistä kertaa uskaltua kiertelyn sijaan sinne pöydän toiselle puolelle - mukava kutkuttava jouluinen jännitys syntyy siitäkin.

Iloista viikonloppua,
Heidi

10 kommenttia:

 1. Ihana idea lisätä kalenteriin menovinkkejä! Jäin seurailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru, ihanaa saada sinut mukaan! Tervetuloa :)

   Poista
 2. Kyllä Vanha Rauma on ihana paikka ostoskeluille. Juuri tulin kaupungilta ja sen levollinen ilmapiiri sekä palvelu, niin mun juttu. Ja, kaiken löysin mitä listalla oli! Eli, ei tarvi lähteä muualle ostoksille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Jotenkin täyteen ahdetut kauppakeskukset eivät houkuttele nyt yhtään. Hei arvaas mitä mä mietin eilen pyöriessä kaupungilla! Voitais joskus mennä yhdessä kuvailemaan tuota kaunista kaupunkia ja käydä vaikka kahvilla jossain. :)

   Poista
  2. Oi, olisikin mukava yhdessä käydä kuvailemassa ja erityisesti kahvilla! Ollaan yhteyksissä!

   Poista
  3. Kiva, että innostuit! Palataan asiaan. :)

   Poista
 3. Vanha Rauma on lempipaikkojani. Sen arvon olen vasta vanhemmiten ymmärtänyt - ja ehkä siihen liittyy myös tämä muualla asutut vuodet ja kaipuu kotikaupunkia kohtaan. Ihanaa, että ehdin vielä joulun alla käväistä siellä tunnelmoimassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti tutut ympyrät muuttuvat itsestään selvyyksiksi vuosien kuluessa. Kesällä kun käytiin Saksan Ruhpoldingissa, niin mietin että millaista täkäläisten on asustella siellä. Osaavatko arvostaa niitä henkeä salpaavia maisemia. Ihanaa joulun odotusta sinulle Heli, nauti Rauman vierailustasi. :)

   Poista
 4. Vanha Rauma on erityisen symppis näin jouluisin! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Pikimust perjanda oli valitettavan sateinen, mutta eilen kelpasi kierrellä ja katsella. :)

   Poista