sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Luukku 11 | JäälyhdytAppeni kyseli pari päivää sitten olenko vailla aihetta blogin kalenteriluukkuun ja ehdotti jäälyhtyjen valmistusta. Eilen meinasi iskeä paniikki, kun en ollut ehtinyt valmistelemaan luukkua täksi päiväksi. Oltiin tulossa hakemaan lapsia piparitalkoista, joten en olisi ehtinyt kotona enää tekemään mitään. Laitoin siis viestiä appiukolle, joka on mestari jäälyhtyjen tekemisessä, että ehtisköhän lyhdyt vielä jäätyä postausta varten. Ja siinä niitä nyt on, niin upeita! Joulukalenteri pelastettu - kiitos vaan kovasti paljon viitseliäisyydestä lyhtyjen tekijälle! :)Vinkit onnistumiseen:
Täytä astia täyteen vettä ja laita se styroxin päälle, jotta pohja ei jäädy.
Tarkkaile jäätymistä. Liikaa ei saa jäätyä! Nämä lyhdyt jäätyivät noin 15 tuntia ja pakkasta oli yli 10 astetta.
Kun jäätynyt tarpeeksi, käännä astia ylösalaisin ja valele varovasti lämpimällä vedellä, jotta lyhty irtoaa astiasta.
Poralla voi tehdä pienen reiän lyhdyn reunaan, jotta vesi tulee ulos. Loppu vesi saa jäätyä pohjalle, jotta pohjasta tulee tasainen. Reiän avulla kynttilä myös palaa paremmin.


Tunnelmallista kolmatta adventtia,
Heidi

12 kommenttia:

 1. Haha, tätä lukiessa tuli mieleen, että olisin voinut aamulla miettiä vähän enemmän ennen kuin laitoin vesiämpärin jäätymään. Mun lyhty olis valmis about klo 2 yöllä, joten aamulla se on varmaan jo ihan hyvin jäässä. Huomenna on myös menoa aamulla, joten saatan ehtiä kippaamaan lyhdyn vasta puolen päivän jälkeen... voi itku. :D Jonkun pannunalusen voisin käydä viemässä ämpärin alle, sekin unohtui. Huomaa, että kyseessä on eka jäälyhty pariin vuoteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! No toivotaan, että keli vähän lauhtuu eikä lyhty ole ihan umpijäässä huomenna. :D Yllättävän vaikeeta tuo lyhtyjen valmistus on! Onneksi sain apua. :)

   Poista
 2. Lyhtyjen tekeminen on todellinen taitolaji. Mulla jäätyy aina liikaa ja hajoaa ämpäriin tai sitten liian vähän. Mutta tuleepahan jännitystä elämään... 😉 Taitava appi sinulla ja ihanan auttavainen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Viime vuonna yritin ensi kertaa, eikä kyllä lopputulos ollut tätä luokkaa. 😊 Sanos muuta, ihan huippu tyyppi! ❤

   Poista
 3. Lyhtyjen tekeminen on todellinen taitolaji. Mulla jäätyy aina liikaa ja hajoaa ämpäriin tai sitten liian vähän. Mutta tuleepahan jännitystä elämään... 😉 Taitava appi sinulla ja ihanan auttavainen ❤

  VastaaPoista
 4. Jäälyhdyt on niin ihania. Pojat juuri laittoi jäätymään meillekin, saa nähdä onnistummeko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat! Tänään voisin kokeilla vähän tuunata lyhtyä. 😊 Onnistuiko teidän lyhdyt?

   Poista
 5. Nyt voisi sanoa että niin "jäätävän" kauniita!!
  Lempeää joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. :) Harmi, etten voinut ottaa lyhtyjä kotiin, mutta ehkäpä onnistun maestron neuvoilla tekemään itsekin!

   Poista
 6. Vitsi miten ihana appi sinulla. Minun appiukko tuskin edes tietää minun kirjoittavan blogia, vaikka siis mahtava on hänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Hän käy lukemassa kaikki postaukset ja antaa mieltälämmittävää palautetta. 😊 Onni omistaa tuollaiset appivanhemmat!

   Poista