keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Luukku 21 | Itse tehdyt joulusukat


Olen tänä vuonna huomannut kaipaavani kotiin tavallista runsaampaa joulukoristelua. Takkahuoneeseen haeskelin amerikkalaistyylisiä joulusukkia, mutta etsiskelyt eivät lopultakaan tuottaneet tulosta. Siispä ajattelin tehdä sukat itse.


Marssin kangaskauppaan ostoksille, mutta en löytänyt sieltä mieluisaa joulukangasta. Päätin tehdä joulusukat ihan alusta asti omin pikku kätösin, vaikka taas tultaisiin olemaan kaukana omalta mukavuusalueeltani. Ostin reilu metrin palan harmaata lakanakangasta, johon painoin kangasväreillä valkoisia kuusen kuvia perunasta kaiverretulla muotilla. Sukan kaavan piirsin leivinpaperille ja ompelukoneella hurautin sukat yhteen. Ripustuslenkin virkkasin harmaasta villalangasta.


Yleensä nuo ompeluhommat eivät ota oikein sujuakseen ja ompelukone temppuilee aina kanssani, mutta tällä kertaa ompeleminen sujui yllättävän mutkattomasti poikien lauleskellessa vieressä joululauluja.


Takkaa ei tietenkään voi nyt polttaa, mutta jostain sitä on tingittävä näiden päähän pistojen takia. Havut ja valolanka viimeistelevät tämänkin asetelman. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen.

Entäs te, mitä mieltä - hitti vai huti?

Kaunista keskiviikkoa,
Heidi

8 kommenttia:

 1. Iso peukku sinulle. Itsekin olen löytänyt monta ihanaa juttua tälle joululle ja tehnyt ne itse kun en ole raskinut ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle Nanni! Mielestäni aina kannattaa tehdä itse, jos vain aikaa ja viitseliäisyyttä löytyy. :)

   Poista
 2. Hitti ehdottomasti! :)
  Kaunista joulun odotusta!

  VastaaPoista
 3. Onpa mukavat, ja hienoa että teit joka tapauksessa itse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Perunalla painaminen onnistui paljon paremmin kuin osasin edes kuvitella. :)

   Poista
 4. Suloiset sukat kauniilla takan reunuksella!
  Oikein herttaista joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna kun piristät päivääni ihanilla sanoillasi. ♥ Samoin teille sinne!

   Poista