torstai 3. joulukuuta 2015

Luukku 3 ★ Joululauluja lapsuudesta


Kenenpä ei joulun alla kääntyisi ajatukset lapsuusjouluihin. Itse huomaan vähän väliä muistelevani lapsuuteni joulujen tuttuja tuoksuja ja pieniä perinteitä. Yksi vahvimmista ja varhaisimmista muistoistani liittyy Matin ja Tepon Joulu on rakkautta -cd-levyyn. Joulunaika oli virallisesti alkanut, kun Koska meillä on joulu pärähti soimaan! Musiikilla on ihmeellinen voima - sen avulla pääsee niin helposti vanhoihin, tuttuihin tunnelmiin. Väkisinkin välillä silmä kulma kostuu, kun kuuntelee näitä lapsuusjouluihin kuljettavia kappaleita. Levyllä on yksi kappale, jonka yli hyppäsin silloin ja hyppään yhä edelleen, Konstan joululaulu. Vastaavasti Joulu on rakkautta kuului suosikkeihini ja onhan se edelleen tosi koskettava joululaulu.

Herää,
neulaset tippuu joulupuusta
Isä herää,
lupasit nousta koristamaan kuusta
Kirkkaat silmät, naurusuut
mua jälleen opettaa
Isä, voit kai jouluna
ees kiirees lopettaa

Joulu on läheisyyttä
Joulu on ystävyyttä
Joka meissä parhaat tunteet paljastaa
Joulu on aitoutta
Joulu on rakkautta
Sitä aikuinen ei saisi unohtaa

Noustaan
Innosta lasten mielet palaa
Ylös noustaan
ja perheemme pienin mulle kertoo salaa
Viikkorahaa säästin
siitä sinun puolet on
jotta voisit jouluna
ees olla huoleton

Iltaan
odotus loppuu, riemuun vaihtuu
Jouluiltaan mennessä
murheet mielestäni haihtuu
Lasten huomaan nukahtaneen
jo mun kainaloon
Silloin vasta tunnen
kuinka onnellinen oon

Mitä joululauluja teillä on kuunneltu? Onko jokin kappale jäänyt erityisesti sydämeen?

Torstaiterkuin,
Heidi

6 kommenttia:

 1. Tässäpä joululevy, jota en muista koskaan kuulleeni!:) Uskon, että on hyviä kappaleita.:) Mun oma suosikkilevy lapsuudesta on nimeltään "Arkihuolesi kaikki heitä", levy, jota meillä kuunneltiin jo 70-luvun puolivälissä! Löysin levyn divarista muutama vuosi sitten, ja mies siirsi sen sitten cd:lle.:D Erityisen koskettava siinä on laulu nimeltään Kirje joulupukille, jossa pieni tyttö toivoo äidin parantuvan ja tulevan sairaalasta kotiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tätä levyä on soitettu niin paljon, että ihme ettei ole kulunut puhki! Kävipä tuuri, että löysit levyn. :) Olen huomannut, että minulla on aika pitkälti samat lemppari- ja myöskin inhokkibiisit kuin lapsuudessa.

   Poista
 2. Minullekin tämä levy on ihan uusi tuttavuus. Täytyypä kaivella josko jostain löytyisi edes osa siitä, etenkin tuo laulu, jonka sanat kirjoitit tähän. Nuo sanat ovat tosi koskettavat ja ajankohtaisetkin. Musiikki ja tuoksut siirtävät aika käsittämättömän nopeasti ihmisen ajasta toiseen ja tuovat muistoja tai ihmisiä mieleen. Minut Tonttu-laulu vie vauhdilla takaisin ala-asteen kuoroharjoituksiin ja kakkosäänen treenaamiseen ja tuo elävästi mieleen jännityksen ennen joulujuhlaesiintymistä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Youtubesta ainakin löytyy tuo Joulu on rakkautta -kappale. Kivoja muistoja sinullakin! Varsin ihanaa, kun saa nuo kaikki tunnelmat monien vuosien takaa kokea yhä uudestaan. :)

   Poista
 3. Mä en oo kans tuota levyä koskaan kuunnellu. Meillä kuunneltiin Loirin levyä aika ahkerasti, mutta enimmäkseen laulettiin ja soitettiin itse. Aattonakin oli tapana laulaa yhdessä perheen kanssa joululauluja. Konstan joululaulu tuli erityisen rakkaaksi joitakin vuosia sitten, kun veljeni appi kuoli tapaturmaisesti joulun alla ja pieni 10v poika sai aika surullisen joulun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuollainen elävä musiikki on ihan parasta. Ikävä kuulla, niin järkyttävää jäädä noin pienenä ilman isää.

   Poista