Pohja:
50g kaakaojauhetta
100g muscovadosokeria
2,5 dl kiehunutta vettä
225g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
125g pehmeää voita
150g sokeria
2 tl vanilja-aromia
2 munaa
Liota kaakaojauhe ja muscovadosokeri kuumaan veteen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon ensin vanilja-aromi, sitten munat ja kuivat aineet vuorotellen, viimeiseksi neste. Voideltuun irtopohjavuokaan, 180 astetta 30 min.
Kuorrute:
1,25dl vettä
30g muscovadosokeria
175g voita
300g tummaa suklaata
Kiehauta vesi, muscovadosokeri ja voi miedolla lämmöllä. Sammuta levy ja lisää suklaa. Sekoittele välillä ja vatkaa jäähdyttyä sileäksi.
Itse tein 1/3 ohjeesta 18cm irtopohjavuokaan ja kaadoin kaiken täytteen kakun päälle. Nigellan ohjeessa täytettä tulee myös kakun väliin. A toivoo tätä tehtävän hänelle synttärikakuksi ja olen koittanut miettiä eri täytevaihtoehtoja. Ehdotuksia?
Herkullisia hetkiä
Heidi