sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Toukokuun vika


Tänä viikonloppuna meillä ei juhlittu koulun päätöksiä eikä valmistujaisia ja juhlavaatteiden sijaan vedimme rönttövaatteet niskaan ja puuhasimme pihalla.


Eilisen projekti oli leikkimökin sisäseinien maalaus. Huh, nyt on sekin homma tehty. Mökki kaipaa vielä vähän sisustusta, joten siitä kuvia myöhemmin.


Perjantai-illalla lasten mentyä nukkumaan rentouduttiin terassilla, grillattiin vaahtokarkkeja ja kuunneltiin käen kukuntaa.


Tänään puoliso nikkaroi pienen kasvimaan terassin viereen. 


Ja teki vielä lounaaksi hampurilaisia. Kiitos ♥

Mukavaa alkavaa viikkoa,
Heidi

torstai 28. toukokuuta 2015

Tennarit pesukoneeseen!


Kesä ja vesileikit - välillä vähän roiskuu! Etsiskelin tietoa, miten tennarit kannattaa pestä koneessa ja sen turvin heitin neidin tennarit 40 asteeseen ja annostelin vähäsen pesuainetta mukaan. Lopputulos oli sama kuin ennen pesua:


Hieroin märkiin tennareihin astianpesuainetta ja laitoin ne uudestaan koneeseen. Ei vieläkään mitään! Hieroin vähän lisää astianpesuainetta, annoin vaikuttaa yön yli ja aamulla ajattelin, että P****T ja laitoin tennarit 60 asteeseen, pyykinpesuainetta ja Vanishia päälle.


Puhdasta tuli!

Kohta se on taas täällä. Perjantai.

Kivaa viikonvaihdetta,
Heidi

tiistai 26. toukokuuta 2015

Haaste: Liebster Award


Sain Mingaliina's-blogin Minnalta Liebster Award -haasteen, kiitos ihana.

Haasteen avulla pyritään saamaan näkyvyyttä blogeille, joilla on alle 1000 lukijaa. Ideana on vastata yhteentoista annettuun kysymykseen sekä keksiä itse 11 kysymystä seuraaville haastettaville. Lopuksi haaste laitetaan eteenpäin yhdelletoista bloggaajalle.

Tuppaan aina unohtamaan nämä haasteet. Päivät kuluvat pihalla kyniessä, eikä iltaisin ole ollut enää energiaa blogin kirjoittamiselle. Mutta kyllä täältä vielä noustaan (sadekeleillä tai viimeistään syksyllä, eh) .


1. Mistä blogisi nimi tulee?
Ruusumäki - maailman paras paikka.

2. Paras stressinpoistokeinosi?
Sauna. Saunon paljon! Nytkin lämpeämässä.

3. Mistä unelmoit?
Terveestä ja pitkästä elämästä. Sohvapöydästä (oi, pölkyt - kuivukaa jo!)

4. Mitä sitten, kun saavutat unelmasi?
Unelmia riittää aina, isoja ja pieniä. :)

5. Järki vai tunteet?
Voi, haluaisin niin paljon sanoa, että JÄRKI. Mutta kyllä se on mun tapauksessani tunteet.


6. Puhe vai teko?
Teko

7. Mistä huonekalusta/esineestä et luopuisi mistään hinnasta?
Ei ole varsinainen esine, mutta valokuvista ja lapsuuden aikaisista kotivideoista.

8. Itse tehty vai ostettu?
Riippuu niin paljon asiasta. Välillä on pakko myöntään, että kaupasta ostettu olisi ollut parempi vaihtoehto. Mutta jos itse tehty on onnistunut, niin se on sitten jotain aivan mahtavaa.

9. Millä adjektiivilla paras ystäväsi kuvailisi sinua?
Olisin vastannut, että tärähtänyt tms.
Kysyin ja vastaus oli "Ai yks vaan!", "Hillitty, yllättävä, rehellinen, spontaani, iloinen". Kiitos ♥

10. Heikkoutesi?
Itken jo viikkoa ennen päiväkerhon päättymistä sisarusten viimeistä yhteistä kerhomatkaa.

11. Vahvuutesi?
Loppujen lopuksi en ihan pienistä hätkähdä. En ole pönöttäjä, vaan olen pyrkinyt pitämään pilkkeen silmäkulmassa.En tälläkään kertaa haasta kaikkia 11:sta, joten kolme onnekasta ovat(Tiedän, tiedän. En ole vieläkään vastannut sinun haasteeseesi.)

Ja samoilla kysymyksillä mennään.

Mukavaa illanjatkoa,
Heidi

lauantai 16. toukokuuta 2015

1 vuotissynttärit


Paljon onnea vaan
paljon onnea vaan,
paljon onnea kulta,
paljon onnea vaan.


Vähäsen ujostuttaa.


Uskomatonta - vauvavuosi vetelee viimeisiään. Vielä kun saisi päivänsankarin untenmaille, niin voisi itsekin heittää pitkäkseen.

Hyvää yötä,
Heidi

perjantai 8. toukokuuta 2015

Äitienpäiväkortit


Intouduttiin lasten kanssa aamusella askartelemaan mummuille äitienpäiväkortit.


Pojan kädestä malli paperille ja siitä ääriviivat kaksinkertaiselle kartongille. Peukalon ja etusormen päät jätetään leikkaamatta.


Mahtavaa seurata, kuinka rakkaudella he näitä väsäsivät. 3vee huuteli vähän väliä ohjeita, kun leikkasin hänen kädenjälkeään irti kartongista. "Älä riko sitten!" Kova oli luotto. ;)


Hupsistakeikkaa! Ihan aiheesta mun taitoja epäiltiin; näin päin niiden piti olla, jotta sydänkuvio olisi oikeinpäin. No ajatushan on tärkein vai miten se oli...

Riemukasta viikonloppua,
Heidi

torstai 7. toukokuuta 2015

Keittiöremontti - Mitä tekisin toisin?


Vuoden päivät uutta keittiötä kuluttaneena on eteen tullut muutama juttu, jotka tekisin seuraavalla kerralla toisin. Vaikka sitä kuinka miettii ja suunnittelee ja suunnittelee ja miettii, niin aina tuntuu löytyvän parannetavaa seuraavaan remonttiin. Kyse on vain hienosäädöstä ja tiesin varautua "Näin se olisi pitänyt tehdä" -ajatuksiin, sillä olen kerran ennenkin ollut suunnittelemassa itselle keittiötä.


Kokonaisuuteen olen erittäin tyytyväinen, mutta...

Yläkaappien vetimet - valittiin yhtenäisemmän ilmeen vuoksi. Ovat mielestäni kauniit, mutta pari kertaa jäänyt sormi niin piukkaan kahden vetimen väliin, ettei ärräpäiltä vältytty. Seuraavalla kerralla ilman alumiinista listavedintä!
Kiiltävä valkoinen taso - ei ole kovin kauaa naarmuton. Minua kyllä varoitettiin tästä, mutta minusta se on tyylikkämpi kuin mattapintainen. Voi olla, että päätyisin tähän toistamiseen.
Jätelaatikko - yhtenäisellä levyllä. Nyt jätelaatikon yläpuolella on pieni u-mallinen laatikko, mutta sen tilalle laittaisin hyllyn ja siten jätelaatikon vetimen saisi korkeammalle.


Edellisen kodin keittiörempasta viisastuneena, emme halunneet syviä kaappeja. Yläkaapit käy, alakaapit ei. Laatikot ovat vaan niin paljon näppärämmät ja käytännöllisemmät alhaalla!

Onko teillä antaa keittiöremppaajille hyviä vinkkejä? Mihin kannattaa panostaa, mistä pihistää?

Lämpöistä torstaita,
Heidi