Hyvää ruokaa, rakkaita ihmisiä, päiväsaunaa, pihapelejä. Vietetään juhannusta kotona kaupungin laitamilla, mutta kaupunki hiljenee aina kivasti näin juhannuksen aikaan. Toki tänä vuonna RMJ on tullut takaisin ja Raumalla on elämää ensimmäistä kertaa liki kymmeneen vuoteen, JIHUU!! Itsellä ei ole hinkua festareille, mutta oon jotenkin tosi happy, että ne taas järjestetään. :)
Isännän toiveesta tein eilen mansikkapavlovaa ja ostettiin juhannuksen kunniaksi kesän ensimmäiset mansikat. Tuli meinaan niin hyvää kakkua, että mieleni tekee jakaa tämä kesäinen resepti teidän kanssanne.
Marenkipohja
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys vaahtoon ja sekoita hyvin. Kääntele valkoviinietikka muovilastalla joukkoon. Levitä vaahto leivinpaperoidulle pellille ja kuivata marenki 110 asteisessa uunissa noin 2 tuntia ja jätä se muutamaksi tunniksi jälkilämpöön.
Täyte
1 prk Flora kuohua
1 prk maitorahkaa
sokeria
mansikoita
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, sokeri sekä pilkotut mansikat. Täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.
Herkullista juhannuspäivää,
Heidi