torstai 24. syyskuuta 2015

#blogisitarina


Nyt onkin oivallinen hetki tälle haasteelle, kun blogini on saanut kivasti uusia lukijoita. Ihanaa, mahtavaa - lämpimästi tervetuloa! ♥ Lisäksi minulla on ilo ja kunnia kuulua uuteen Onni Blogit -blogiyhteisöön. Tämän haasteen sain kahdelta ihanalta naiselta Pialta Paiqo-blogista sekä Miinalta Paint my house black -blogista, pus!


Aloitin bloggaamisen runsas pari vuotta sitten. En ollut lukenut muiden blogeja, eikä minulla ollut pienintäkään hajua koko blogimaailmasta. Nyt vähän nolottaa lukea ensimmäisen vuoden postauksia ja monesti olen miettinyt niiden piilottamista tai peräti kokonaan uuden blogin aloittamista. Nuo ovat kuitenkin iso osa bloggaaja-minäni kasvua, joten olkoot näkyvissä.

Juhannusruusu-matosta ajatus oman blogin kirjoittamisesta lähti. Aika pitkä matka on siitä postauksesta tultu, mutta jo tuolloin aihepiirit pyörivät kotoilun, itse tekemisen, sisustamisen sekä herkuttelun ympärillä. Matkan kohokohtia ovat olleet muun muassa paikallislehteen haastattelu, blogiyhteistyöt sekä järjestelmäkameran hankkiminen.

Bloggaamisessa parasta olette te, blogiystävät. ♥ Eihän täällä kukaan yksin viitsisi kirjoitella. Joten kiitos teistä jokaiselle matkan varrella mukaan tarttuneelle, kun palaatte aina kera ilahduttavien kommenttienne.

Halauksin,
Heidi


Haasteen ohjeet:
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen). 
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.  #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

Aika monen blogin tarinan olen jo lukenut. Joten onko vapaaehtoisia, ketä ei ole vielä haastettu?

maanantai 14. syyskuuta 2015

Suloinen syyskuu


Tässäpä on ollut syksy minun makuuni! Olen niin kesäihminen kuin olla ja voi, joten tällainen lämmin syksyn aloitus on ollut kyllä mieleeni. Minun lisäkseni myös puutarha tuntuu nauttivan leppoisista syyskeleistä - ruusut, joriinit, malvikit - kaikki täydessä kukassa. Katselin tuossa toissa vuotisia kuvia ja vastaava kukkaloisto oli silloin kuukautta aikaisemmassa.


Kasvihuoneessa kypsyvät vihdoin myös "aikaisen ja satoisan lajikkeen" tomaatit. Vannotin keväällä karaistessani taimia, että jos ne eivät anna satoa, laitan koko kasvihuoneen matalaksi ja tilalle pystytetään ulkosauna. No, nyt jäin ilman saunaa. Tai sitten sille pitää keksiä toinen paikka. ;)

Mukavaa maanantai-iltaa,
Heidi

perjantai 11. syyskuuta 2015

Pergola pystyssä, hiphei!


Terassin rakensimme kahdestaan, mutta pergolan pystytykseen tarvitsimme apukäsiä. Isäni avustuksella saatiin pergola yhdessä illassa pystyyn ja nyt ollaan viikon päivät nautittu kättemme jäljestä.


Olin maalannut puutavaran valmiiksi, joten ne vain sahattiin halutun pituisiksi ja ruuvattiin kiinni toisiinsa sekä terassiin kulma- ja liitosrautojen avulla. Korkeutta koko komeudella on 2,5 metriä, jotta tarvittaessa alle mahtuu auringonvarjo. Ensi kesänä laitetaan varmaan palkit vielä tuonne päälle koristeeksi.


Sääennuste näyttää oikein lupaavalta terassieloa ajatellen. Sääli, että illat ovat niin viileitä ja kosteita, ettei tuolla voi enää istukella silloin kun talon pikkuihmiset ovat jo sikeässä unessa.


Tänä vuonna omenasato tuntuu jäävän kovin kehnoksi. Onneksi omena-kaurapaistos ei vaadi montaa omenaa. ;)


Tuolivanhus on aarre isovanhempieni vanhasta navetasta. Suunnittelin tuovani sen olohuoneeseen sohvapöydäksi, mutta antaa sen nyt toistaiseksi sisustaa upouutta terassiamme.

Iloista viikonloppua,
Heidi

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Järjestys tuulikaappiin


Hups, kävin Ikeassa. Eikä ollut turha reissu, ei!


Meidän tuulikaappi on jo pitkään huutanut apua - se meinasi jo hukkua kenkiin ja vaatteisiin. Päätin, että nyt tämä koppi laitetaan järjestykseen, kun pikkuhiljaa alkaa olla taas aika kaivaa vielä enemmän vaatteita esiin.


Ikeasta mukaan lähti siis kaksi Leksvik-naulakkoa sekä kaksi Ekby håll -kannatinta ja niiden päälle juuri toivotunlainen hyllylevy löytöpisteestä kahdella eurolla.


Kenkätelineen virkaa toimittaa kahdeksan euron Lack tv-taso, joka oli ainut järkevä ratkaisu tähän metrin levyiseen tilaan. Varsinaiset kenkähyllyt olivat johonkin suuntaan väärän kokoisia. Tuohon sopii kengät kahteen riviin ja sen lisäksi päälle jää tilaa säilytyskoreille. Hankimme jokaiselle lapselle oman säilytyskorin ja nyt toivonkin, että pipot ja kaulahuivit alkaisivat löytää tiensä niille varatuille paikoille, eivätkä jäisi lattialle sotkuttaviksi. Uudistukselle tuli hintaa alle 40 euroa!


Ei tuo mokoma varmaan kauaa ihan noin siistinä pysy, mutta ainakin ripaus käytännöllisyyttä saatiin näillä muutamalla hankinnalla. Tuulikaappi maalattiin jo reilu vuosi sitten, pian muuton jälkeen.

Iloa alkavaan viikkoon,
Heidi