lauantai 22. syyskuuta 2018

Menneen kesän kuvia

Heipparallaa, täällä ollaan - toivottavasti sielläkin! Tuli tällainen suunnittelematon, pitkähkö kesäloma tänne blogin puolelle. Kesä vaan oli aivan liian kaunis, lämmin ja arvokas kulutettavaksi tietokoneella istumiseen. Palataanhan tuohon unohtumattomaan kesään vielä hetkiseksi...


♥Niinkuin varmasti lähes jokainen - me uimme ja herkuttelimme PALJON. En muista milloin viimeksi olisin oikein oikeasti uinut järvessä nauttien siitä. Vedet olivat niin lämpöisiä, että kävimme parhaimmillaan neljä kertaa viikossa uimarannalla. Uimisen lisäksi kävimme kalastamassa ja löysimmekin vihjeiden perusteella mainion ahvenpaikan. Vonkaleista keitimme uusien perunoiden kera varsin herkullisen ahvenkeiton.

ristiäiskakku

♥Kesällä vietimme kummitytön kastejuhlaa, johon sain kunnian leipoa kakun. Kesän aikana lapset ovat tutustuneet ensimmäiseen serkkuunsa.

häät, wedding

♥Kesäkuun lopussa tanssittiin ystäväni häitä. Olemme olleet lukioajoista asti parhaita ystäviä ja hän onkin ollut aikoinaan minun kaasoni ja nyt oli minun vuoroni olla hänen kaasonsa. Luonnollisesti siis myöskin polttarit kuuluivat kesän ohjelmaan ja polttarithan ei ole tietenkään mitään ilman mansikkamargaritoja! Blenderi aiheutti ikävän takaiskun eikä pihahtanutkaan, joten survottiin margarita-ainekset haarukalla ja morsian sai kuin saikin juomansa (tosin hieman vahvana ilman jäitä). Häissä sitten päätimme ottaa uusinnan, mutta kuinkas kävikään! Jälleen (eri) blenderi petti meidät, kuten kuvasta näkyy. No onneksi tarjoilut eivät olleet margaritojen varassa ja juhlat olivat kosteat sekä muutenkin kaikin puolin onnistuneet.

haikon kartano, porvoo

hääpäivä, vanajan linna, kiikunlähde

♥Vietimme 10-vuotishääpäiväämme. Teimme pyöreiden kunniaksi pienen roadtripin, jonka pääkohteena oli Porvoo. Olin jo pitkään halunnut käydä siellä ja nyt siihen tarjoutui oiva tilaisuus. Häämatkalta toivoin turkoosia vettä sekä palmuja. Turkoosi vesi löytyi Kiikunlähteeltä ja (muoviset) palmut kotikaupungistamme. Syyslomalla meitä odottaa vielä pieni ulkomaanmatka.

häät

♥Loppukesästä pikkuveli meni naimisiin. "Missä on se pieni poika, joka äitiään halas lähtiessään koulumatkaansa taivaltamaan" Häät olivat kertakaikkisen koskettavat ja jäätiin jo odottelemaan seuraavaa häävalssia poikani napattua kummisedän heittämän sukkanauhan. Häitä edelsi superkivat polttarit Tampereella. (Taisin näissäkin polttareissa kerätä lähes yhtä paljon katseita Tampereen kaduilla kuin kymmenen vuotta sitten omissa polttareissani.)

linnanmäki, korkeasaari

♥Kaiken kesäisen juhlinnan lomassa ehdimme tehdä pieniä matkoja ja kävimme muun muassa päiväreissulla Helsingissä. Kauhisteltuamme Särkänniemen rannekeiden hintoja hurautimme Korkeasaareen sekä Linnanmäelle ja vietimme mainion päivän syömisineen ynnä muine kuluineen samalla rahalla kuin olisimme vasta astuneet Särkkiksen alueelle. Lapsille oli pieni elämys, kun he pääsivät matkustamaan sekä raitiovaunun että metron kyydissä.

sadonkorjuu, kasvihuone

sadonkorjuu

♥Sadonkorjuu kuului oleellisena osana kesäämme. Se on niin mahtava tunne, kun omin pikkukätösin pienen pienestä siemenestä  kylvetty tomaatti on valmis poimittavaksi ja syötäväksi. Sato jäi muulta osin kovin kovin pieneksi, mutta sehän on helppo laittaa vähäsateisen ja kuuman kesän piikkiin vai mitä!

Viime kesä jääneekin monien mieleen mahtavan helteisenä, joillekin jopa tukalan kuumana. Itse nautin kuumuudesta ihan täysillä ja kaipaan tuota lämpöä jo nyt. Syksy toi tullessaan meille aivan uudenlaisen arjen, kun minä menin töihin kahdeksan kotona vietetyn vuoden jälkeen ja pojat aloittivat päiväkodissa. Kaiken kaikkiaan uusi arki on alkanut suht kivuttomasti, mutta tottakai joukkoon mahtuu niitä kankeampia aamuja ja päiviä. Varsinkin perjantaita osaa arvostaa ihan uudella tavalla nyt!

Toivotan oikein superkauniita ja aurinkoisia syyspäiviä kaikille teille,
Heidi