Piti tulla jo eilen näpyttelemään teille pääsiäisen vietostamme, mutta (
tätä ei varmaan bloggari saisi edes sanoa ääneen) tajusin unohtaneeni kameran anoppilaan. Tilanne onneksi korjaantui tänään, kun appiukolla oli asiaa tännepäin ja hän ystävällisesti toi aarteeni turvallisesti kotiin.
Vatsatauti piti meitä kyllä ihan viimeiseen saakka jännityksessä, mutta pääsimme kuin pääsimmekin lähtemään lauantaina pääsiäisen viettoon kotikonnuillemme. Suunnittelimme pisin kevättä kälyni kanssa brunssitarjottavia ja näillä eväillä kyllä nälkä kaikkosi hetkeksi.
Kattaukseen halusimme ehdottomasti
viime vuodelta tutun hedelmätarjottimen; mangoa, ananasta, appelsiineja, kiiviä, viinirypäleitä, ananaskirsikoita sekä hunaja- ja vesimelonia. Tarjolla oli myös croissanteja suolaisella ja makealla tuorejuustolla, pekoni-munakuppeja, Mignoneita sekä kuuluisia Kankaan Hapankorppuja savulohitahnalla.
Pääsiäiskattaukseen halusimme väriä. Ehdotin, että solmisimme juuttinarulla pajunkissan yksivärisen servetin ympärille. Kälyni löysi raikkaan värisiä pillejä ja servettien sekä kynttilöiden väri valikoitui siten pirteän vihreäksi.
Aamupalavinkki / Pekoni-munakupit
2 pkt pekonia
12 kananmunaa
suolaa, pippuria
juustoraastetta
Asettele pekonisiivut muffinsipellin vuokiin niin, että ne muodostavat kupin. Riko yksi muna jokaiseen pekonikuppiin ja mausta. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa reilu vartti.
Pääsiäinen on kiva, kun se on kerran vuodessa. Nyt olen tyytyväinen, että se on takanapäin ja munilla pelaaminen loppu. Eihän ne suklaamunat ole edes erityisen hyviä (paitsi Mignonit) ja tällaista äiti-ihmistä vähäsen kismittää, kun sitä suklaata on ihan jokapaikassa...
Keväistä viikon jatkoa,
Heidi