sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Diy adventtikynttelikkö


diy, adventtikynttelikkö, adventtiIhanaa ensimmäisen adventin iltaa! Vähän meinasi tänä vuonna jäädä viime tippaan tämä kynttelikön teko, mutta vihdoin se on valmis ja esittelykelpoinen. Pitkään pähkäilin millaisen siitä tekisin, kun viime vuotinen betoninen ei nyt sytyttänyt yhtään. Selasin Pinterestin ja Instagramin kyntteliköt moneen kertaan, mutta en vain löytänyt toteuttamiseen asti kelpaavaa ideaa. Pari päivää sitten keksin hyödyntää kynttelikön teossa samaa ideaa kuin aikaisemmin syksyllä muratin kanssa. Minulta vaan uupui ne tärkeät pullot. Yksi pullo minulla oli ennestään ja tänään löysin puuttuvat kolme lasipulloa mummin ja ukin luota. Kotona leikkasin lasten pikkujoulukuusista havut pullojen sisälle, painoin leimasimella Fimo massa -koristeisiin numerot ja veistelin kynttilöitä ohuemmiksi, jotta sain ne asettumaan tukevasti pullon suuhun.

Tunnelmallista illanjatkoa ja energiaa uuteen viikkoon,
Heidi

Jouluarvonta ★ Kankaan Hapankorput


Joko olette kuulleet Kankaan Hapankorpuista, niistä kuuluisista?  Kankaan Hapankorput on vuonna -91 perustettu yhden miehen yritys, joka koki tänä vuonna sukupolvenvaihdoksen ja yritys siirtyi isältä Eeva-tyttären ja tämän aviomiehen Villen pyöritettäväksi. Hapankorppujen tarina alkoi vahingossa 25 vuotta sitten, kun ruisleipä jäi pistelemättä. Taikinan juuri sen sijaan on peräisin jo 1900-luvun alkupuolelta Pohjanmaalta yrityksen perustajan Esan suvusta.


Minulla on suuri kunnia saada seurata näin läheltä yrittäjien intohimolla tekemää hienoa suomalaista käsityötä. Ja aivan mahtavaa, että Kankaan Hapankorppujen tarina jatkuu, vaikka Esa on alkanut jo puhua ääneen eläkkeelle siitymisestä. Voisin veikata, ettei hän eläkkeelläkään malta pysyä poissa leipomosta, joka sijaitsee kotipihalla.


Nyt teillä on mahdollisuus voittaa näitä rouskuvia lähiruokaherkkuja joulupöytäänne. Arvon yhteistyössä Kankaan Hapankorppujen kanssa 300 gramman juhlapussin sekä paketin uutuustuote Pikkuveli hapankorppuja. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla mitä herkkua sinun joulupöydästäsi pitää aina löytyä. Arvonta päättyy sunnuntaina 11.12.2016.

Vink, vink! Kankaan Hapankorppujen Facebook-sivuilla on myös arvonta käynnissä, joten käyhän tykkäämässä heistä ja tuplaamassa voittomahdollisuutesi. Sieltä löytyy myös reseptejä ja tarjoiluehdotuksia.

Jos et malta odottaa arvontojen päättymistä, niin jälleenmyyjiä ovat

- Iloisen pojan lähiruokakauppa, Tampere
- Koivun maalaisleipä
- K-market Kulmatori, Hinnerjoki
- Lounaskahvila Rosamunda, Uusikaupunki
- Maatalousmuseo Sarka, Loimaa
- Punainen Talli, Panelia
- Riihipuoti Oy (Luomu), Riihikoski
- Ruokapuoti Lumo, Rauma
- Satavan Kyläkauppa, Turku
- Sattmark Kaffe & Safka, Parainen
- Tammiluodon viinitila, Parainen
- Tampereen kauppahalli/Juustosoppi, Tampere
- Tuorlan Puoti, Piikkiö
- Turun Kauppahalli/EEDAMI, Turku
- Yläneen kahvikeidas, Yläne
- Yläneen kotiseutumuseo, Yläne

lauantai 26. marraskuuta 2016

Hyasintti ♥Niin kaunis nupullaan ja hurmaava kukkiessaan! Tässä postausta valmistellessa muistin yhtäkkiä, että sehän on taas Kukkailottelun aika. Mahtavatkohan kaikki osallistujat olla jo ihan ensimmäisen adventin tunnelmissa. ♥

Ajellaan juuri lapsuuden kotikylän joulunavaukseen Matin ja Tepon joululevyn soidessa taustalla. Riisipuurosta taidetaan myöhästyä, mutta Joulupukin mä vaan haluankin nähdä. Ja arvatkaas mitä! Meillä oli käynyt aamulla tonttu, joka toi myös minulle paketin. Eilen sen sijaan ostin itse itselleni joululahjan - kauan haaveilemani järkkärin sekä objektiivin.

Ihanaa viikonloppua ja ensimmäistä adventtia,
Heidi

maanantai 21. marraskuuta 2016

Aarteita


Joskus niitä löytää mitä ihmeellisimmistä paikoista, kuten esimerkiksi pensasaidan alta. Keräilin hiekkaleluja laatikosta talvisäilöön ja silloin iskin siihen silmäni. Voiko olla totta - pienen pieni kuusen alku! Kuusi pääsi heti sisälle tuohon vanhaan keittiötölkkiin, joka on myöskin yksi uusimmista aarteistani.


Meidän viikonloppu kului flunssan kourissa ja jouluostossuunnitelmat vaihtuivat rauhalliseen kotona oloon. Kuuntelimme joululauluja, katsoimme jouluelokuvan, kävimme jouluvaloajelulla ja askartelimme joulukoristeita. Tontun parta on tyttären metsästä löytämä aarre ja tonttu kokonaisuudessaan hänen suunnittelmansa ja toteuttamansa - minusta oikein soma tyyppi.


Voi hurja, tällä viikollahan on jo ensimmäinen adventti! Pysykäähän kuulolla, sillä sen kunniaksi on luvassa herkullinen arvonta.

Iloista alkanutta viikkoa,
Heidi

perjantai 11. marraskuuta 2016

Marraskuun positiiviset

Vuoden ensimmäinen vastapaistettu joulutorttu takkatulen ääressä nautittuna - siitä se ajatus sitten lähti.


♥ Ensilumi, joka vihdoin satoi meillekin.


♥ Lasten riemu ja raikas aamu-ulkoilu saattaessamme ekaluokkalaista kouluun.


♥ Kynttilöiden pehmeä valo ja tunnelma.


♥ Unelmien Talo&Koti -lehden digilukuoikeus ja vanhat lehdet parin vuoden ajalta.


♥ Ensimmäisten jouluvalojen virittely ulos ja paperitähden sytyttäminen ikkunaan.


♥ Takkatulen lämpö sekä kupponen kuumaa glögiä silloin jos tällöinkin.


♥ Joulufiilistely, jouluruokien suunnittelu ja valmistaminen, lahjojen hankkiminen,
kylän joulumyyjäisiin valmistautuminen.

Eihän tämä marraskuu olekaan ollenkaan pask hullumpi! Vielä kun osaisi käyttää kameraa tänä vuodenaikana niin ei turhauttaisi postausten tekeminen näin paljoa. Mitä teidän marraskuuhun kuuluu? Taisteleeko joku vielä joulua vastaan vai joko kaikki on yhtä fiiliksissä kuin minä täällä?

Ihanaa viikonloppua,
Heidi

perjantai 4. marraskuuta 2016

Diy kynttilänjalka & muratin juurrutusta
Heipparallaa, se olisi taas perjantai ja Kukkailottelun aika! Aamun pikainen diy tyhjästä konjakkipullosta ja muratin oksasta. Muratit eivät ole yleensä meillä kovin pitkäikäisiä, joten ajattelin napsia terassilla kesää ja syksyä viettäneistä muutaman oksan juurtumaan - jospa vaikka saisin jonkun säilymään ensi kesään asti. Ja jos ei niin ilahduttavat ne yksinkertaisuudellaan näinkin. Kynttilästä piti valaa pikkuisen pois, jotta sen sai tukevasti pullonsuuhun. Kohta, kun perjantai hämärtyy, sytytän sen ja jään odottamaan kuinka steariini valuu kauniisti pitkin pulloa.

Meillä alkaa jännitys tiivistyä, kun lasten kauan odottamat halloween pileet alkavat olla käsillä.
Mukavaa viikonloppua kaikille,
Heidi