lauantai 21. toukokuuta 2016

Superhelppo sitruunajuustokakku ilman liivatetta


Mieleni tekee vinkata teille tästä suussasulavasta liivatteettomasta sitruunajuustokakusta. Suklaapossu-blogista löytyy selkeät ohjeet tämän kuuden ainesosan kakun tekemiseen, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan se menee näin:

Murusta noin 15 Marie-keksiä ja sekoita joukkoon mikrossa varovasti sulatettua valkosuklaata 75 g. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa vaahdoksi 2,5 dl Flora Kuohua. Sekoita joukkoon 400 g maustamatonta tuorejuustoa, 1,5 dl sokeria, 1 sitruunan mehu (n. 4 rkl) sekä raastettu kuori. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Olin aika skeptinen kakun hyytymisen suhteen, mutta niin se vain hyytyi ihan kuin liivatteella olisi tehnyt! Ihanan kuohkeaa ja pehmeää, nam.

Nyt kannustamaan SUOMI, SUOMI !

Jännittävää päivänjatkoa,
Heidi

torstai 12. toukokuuta 2016

Ah, toukokuu!


Iltakävelyllä puutarhassa, kuppi kuumaa kädessä, vain käki kukkuu jossain kaukana. Tuntuu, että tämä päivä ei pitänyt sisällään kuin kiukkua, inttämistä, huutoa, itkua ja raivoa vuoronperään. Lapset pääsivät viikon sairastelun jälkeen taas kerhoon ja eskariin, mutta rauhallisen aamupäivän jälkeen täällä on riittänyt taistelua iltaan asti. Nyt kun nuo rakkaat riiviöt nukkuvat tekisi mieli pitää hyvänä heitä kaikkia, mutta viisaampi varmaan jättää hellyydenosoitukset aamuun... Nukkuva lapsi on niin kaunis! ♥


Puutarhassa kuulin taas omat ajatukset ja mieli lepäsi. Luonto on ihan yhtäkkiä herännyt ja kaikkialla on niin ihanan vihreää! Enää en malttanut mieltäni vaan orvokkeja oli saatava, vaikka narsissit ovat vielä täydessä kukassa. Ja aivan pian päästään nauttimaan omenapuun kukkaloistosta - ah, toukokuu!

Telkkarikin muistutti juuri;

Elä kuin viimeistä kesäpäivää,
Heidi

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Ristiriitainen äitienpäivä

Arjessa ei oikeastaan ole sellaista päivää, ettei kahdeksan vuotta sitten poisnukkunut äitini olisi mielessäni, mutta näin juhlapyhien aikaan ajatukseni ovat vielä tavallistakin enemmän pilven päällä. Tänä äitienpäivänä kahden pilven päällä. Perjantaina lippu oli puolitangossa, tänään se nostettiin ylös asti. ♥Äitienpäivä. Tänä vuonna se oli monella tapaa erilainen. Jottei elämä kävisi liian yksitoikkoiseksi, meille iski taas mahatauti, joten perinteiset äitienpäiväviikonlopun kyläilytkin vaihtuivat puhelinsoitoiksi.


Tänä vuonna en myöskään saanut aamiaista sänkyyn, vaan hipsimme hiljaa pois, jotta koko yön oksentanut reppana saisi nukkua mahdollimman pitkään. Hän kyllä herätessään komensi minut takaisin sänkyyn. Ja voi kuinka pyyteetöntä rakkautta tämä yön oksennuksia siivonnut äiti saikaan osakseen. Se on kyllä jotain ihan älytöntä millaisia tunteita laidasta laitaan omat lapset saavat aikaan! ♥


Nyt olen vapaa ja mukana tuulen
saan kulkea rajalle ajattomuuden.
Olen kimallus tähden, olen pilven lento
olen kasteisen aamun pisara hento.
En ole poissa, vaan luoksenne saavun
mukana jokaisen nousevan aamun 
ja jokaisen tummuvan illan myötä
toivotan teille hyvää yötä.
Eino Leino

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vappusynttärit


Meillä on viikonloppuna juhlittu vapun lisäksi 2-vuotissynttäreitä. Ajattelin päästä tällä kertaa helpolla ja järjestää nyyttärivappupikniksynttärit. Munkit ja simat kun teen joka vappu kuitenkin, niin tällä tavalla saatiin vähän niinkuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Eikä meillä sen puoleen olisi enää synttärijuhlille vapaata viikonloppua ollutkaan ennen syksyä - kesä 2016 osoittautui varsinaiseksi rakkauden kesäksi; muutamat häät ja muutamat polttarit pitävät muiden menojen lisäksi huolen, ettei meidän tarvitse miettiä, miten saisimme aikamme kulumaan. :D

Myöskään kakusta en ottanut näissä kemuissa stressiä (paitsi ehkä vähän riittävyyden suhteen). Tein maailman helpoimman juustokakun ilman liivatetta! Lapset hoitivat koristelun, joten siitäkään ei päässyt syntymään harmaita hiuksia. Ainakaan minulle.

Vapun keli oli mitä parhain - tuli ihan yllättäen tämä ihana lämpö! Tänään kaivettiin vihdoin lippikset talviteloilta ja koko päivä painettiin menemään ulkona ilman takkia - ihan huippua. :)

Lämpöistä alkavaa viikkoa,
Heidi