sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Hyvää joulua & helppo joulusuklaa

joulu, joulusuklaa, joulukonvehti, suklaaresepti, resepti

Taasen joululta kaikki alkaa näyttää, kuusi kimmeltää...


Törmäsin Ihan tolalta -blogin Insta-tilillä näihin herkullisen kuuloisiin suklaakonvehteihin ja ne vaikuttivat sen verran helpoilta tehdä, että Fazerin joulusuklaan puutteessa halusin toteuttaa näitä meillekin jouluksi. Tänään aamulla maistelimme ensimmäiset konvehdit ja kiikutimme näitä myös naapureille joulutervehdykseksi. Joulusuklaiden alkuperäinen resepti löytyy Ihan tolalta -blogista, joka on täynnä kaikkia herkkureseptejä sekä uskomattoman kauniita ja houkuttelevia ruokakuvia. Tein itse puolikkaan annoksen ja jätin muskottipähkinän kokonaan pois.


Joulusuklaa

100 g Fazerin Talous-suklaata
200 g Fazerin sinistä
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
muutama saksanpähkinä
pari piparkakkua

Paahda pähkinät kuivassa paistinpannussa.
Rouhi saksanpähkinät konvehtivuokien pohjalle.
Sulata suklaat yhteen vesihauteessa ja lisää suklaasulan joukkoon mausteet.
Kaada suklaa vuokiin ja murustele päälle piparia.
Jäähdytä jääkaapissa.


Herkullista joulua teille kaikille,
Heidi

torstai 21. joulukuuta 2017

Piparkakkutalot 2017


Tervehdys täältä joulu- ja synttäritohinan keskeltä! Jääärjettömän nopeasti mennyt tämänkin joulun odotus. Lahjahommat ovat vielä ihan retuperällä, mutta koti on sentään siivottu ja ruoat pääasiassa hankittu. Tulee kai se joulu vähemmälläkin toohottamisella. Yhdestä en kuitenkaan luovu, vaikka kuinka päivät meinaisivat loppua joulukuusta kesken, ja se on perinteeksi muodostuneet piparkakkutalotalkoot kälyni kanssa.


Joten saanko esitellä - joka suuntaan vino karusellini. Vietimme lauantaipäivän jouluostoksilla muunmuassa täpötäydessä Myllyssä, minkä jälkeen ryhdyimme piparitalojen tekoon. Vähän päivä jo painoi siinä vaiheessa molemmilla ja pikkutarkka näprääminen jätettiin suosiolla tuleviin talkoisiin. Ihan tuo ei vastaa suunnitelmiani, mutta pysyypähän pystyssä ja kesti vielä töyssyisen automatkan kotiinkin.


Lapset ovat myös aina saaneet omat talot koristeltaviksi ja tänä vuonna päädyin tekemään heille yhden ison talon, josta riitti koristeltavaa kaikille kolmelle. Tänään illalla meidän on tarkoitus tehdä vielä pipareita itsetehdystä pikataikinasta (resepti löytyy täältä). Monta kertaa ollaan jo pipareita leivottu, mutta itsetehtyä taikinaa ei olla vielä päästy maistelemaan jääkaapista - ja se on valtava vääryys, joka on korjattava mahdollisimman pian!


Lauantaina meillä juhlitaan esikoisemme 8-vuotissynttäreitä ja toiveena olisi jälleen Frozen-aiheinen kakku. Niin paljon tullut leivottua viimeisen viikon aikana, ettei kakusta ole vielä minkäänlaista visiota, mutta eiköhän sekin vielä valmistu ajallaan. Nyt lanttulaatikon kimppuun!


Jouluiloa,
Heidi

maanantai 11. joulukuuta 2017

Syötävät paikkakortit & arvonnan voittaja

syötävä paikkakortti, joulupipari, piparipaikkakortti

Sain marraskuussa Confetista tuotetestaukseen vaikka ja mitä. Panimme heti piparitalkoot pystyyn ja teimme mm. piparikranssin sekä nämä syötävät paikkakortit. Meillä paikkakortit pääsivät somistamaan uusia baarijakkaroita, mutta yhtä hyvin nämä sopisivat vaikka pikkujoulujen glögilasin kylkeen.


Leipomani piparit olivat sen verran isoja, että ne vaativat ripustuslenkiksi ison karkkikepin. Näin kaupassa pussillisen pikkukarkkikeppejä ja ne sopisivat mainiosti lasin reunaan ripustettaviin vähän pienempiin piparipaikkakortteihin. Käytin karkkikepin liimaamiseen kunnon töräyksen pikeeriä. Liimaamisen jälkeen karkkikeppiä kannattaa tukea sen aikaa, että pikeeri on varmasti kuivunut ja keppi ottanut tiukasti kiinni. Koristeet pursottelin pipareihin viimeiseksi.


Sain Confetista myös 50 euron lahjakortin arvottavaksi ja näyttikin jauhopeukaloita olleen ihailtavan paljon liikkeellä! Suuren suuri kiitos teille kaikille arvontaan osallistuneille. Arvonnan suoritti random.org ja tällä kertaa arpaonni suosi anonyymiä, tt3 - sinulle on sähköpostia. :)

Jouluhalauksin,
Heidi

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Suomi 100 // DIY itsenäisyyspäivän kynttilät


Pojat olivat kerhossa tehneet ihan mielettömän upeat itsenäisyyspäivän kynttilät ja innostuin niistä niin, että lähdin itsekin metsästämään kerhotädin ohjeiden mukaan sinistä marmorointiväriä sekä valkoisia antiikkikynttilöitä. Monta kauppaa kierrettyäni oli pakko uskoa, että on tartuttava verkkokauppojen tarjontaan. Ihan helposti sekään ei käynyt, mutta muutaman tunnin surffailun jälkeen sain naputeltua ostoskoriin molemmat tarvikkeet yhdestä verkkokaupasta. Ostin samantien neljäkymmentä kynttilää, koska ajattelin myyväni näitä kylämme joulumyyjäisissä. Torstai-iltana meinasi iskeä turhautuminen, sillä paketti näytti seisseen melkein kolme vuorokautta Tampereella. Perjantaiaamuna odotus palkittiin ja aloimme heti kerholaisen opastuksella valmistaa kynttilöitä sunnuntain myyjäisiin. Väreissä näyttää olevan eroa, sillä meidän värillä ei tullut yhtä selkeää marmorikuviota kuin kerhossa käytetyllä, vaikka kerhotäti vielä soitti minulle ohjeita tuossa valmistusvaiheessa, kun näytti ettei hommasta tule mitään. Kiitos vaan vielä kärsivällisyydestä! :) Myyjäisissä ei ollut tungosta, joten nyt meillä on muutamaksi vuodeksi itsenäisyyspäivän kynttilät valmiina.


Diy marmoroitu kynttilä

Tarvikkeet:
ämpäri
muovikassi
haaleaa vettä
puutikku
marmorointiväriä
kynttilöitä
lankaa
ripustuspuu
sanomalehteä

Suojaa lattia sanomalehdillä.
Sido jokaisen kynttilän sydänlankaan ripustuslenkki.
Vuoraa ämpäri muovikassilla ja täytä haalealla vedellä.
Tiputa muutama tippa väriä veden pintaan ja vedä tikulla kuvioita.
Kasta kynttilä pari kolme kertaa veteen ja pyörittele sitä samalla.
Ripusta kuivumaan.
Väriä voi joutua pyyhkimään välillä paperilla pois veden pinnalta, mutta tällä värillä tuli kauniimpi lopputulos, jos ei pyyhkinyt.


Illalla meillä on suunnitelmissa lähteä perinteiselle itsenäisyyspäivän ajelulle. Odotan jo näkeväni sen tietyn vanhan talon, jossa on joka ikkunalla kaksi kynttilää. Lasten eilisten Suomi 100 -juhlien jälkeen on ollut jotenkin erityisen kiitollinen olo - on onni olla suomalainen. Illalla sytytän nämä kaksi uniikkia kynttilää 100-vuotiaamme kunniaksi. ♥

Onnellista itsenäisyyspäivää,
Heidi


perjantai 1. joulukuuta 2017

Jouluinen jälkiruoka // Persimon-pannacotta

pannacotta, pannacottaresepti, resepti, jouluresepti, joulu

Joulukuu! Kuukausi, jolloin kaloreita ei tarvitse laskea. Kelpaisiko sen kunniaksi helppo jouluinen jälkiruokaresepti? Koukutuin viime kesänä pannacottaan ja mieleni teki kokeilla kuinka tuo suloisen pehmeä kermaherkku istuisi joulunaikaan.


Jouluinen pannacotta

2 dl kuohukermaa
½ dl Hyytelösokeri Multia
puolikas vaniljatanko
½ tl kanelia

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan.
Sekoita kaikki ainekset kattilassa (myös tanko). Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia.
Poista vaniljatanko ja kaada seos tarjoiluastioihin.
Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli, mutta vähintään 2 tuntia.

Hyytyneen pannacotan päälle pilkoin trendikästä persimonia sekä vastapainoksi perinteistä rusinaa.


Pannacotan voi tehdä vaikka aatonaattoiltana jääkaappiin hyytymään ja aikaisin aattoaamuna muiden vielä nukkuessa hiipiä hakemaan se. Tämä "Heidin tuorepuuro" maistuu parhaimmalta sängyn lämmössä ennen Joulupukin Kuuma linjaa. Olen mitä syön -blogista löytyy muuten herkullisen kuuloisen persimonrahkan resepti. Sitäkin täytynee joku päivä koemaistella!

Kotilieden joulukalenterin 13. luukku aukeaa huomenna Sofian Frutti Di Mutsi -blogissa. Pysykäähän kuulolla!

Tunnelmallista joulukuuta,
Heidi