Sain testattavaksi Mauste-Sallisen uutuutta, lisää vain vesi ja öljy -siemennäkkäriä. Tästä ei leivän leipominen enää helpommaksi muutu! Yhdestä pussista tulee kaksi pellillistä herkullista näkkileipää. Leivontaseoksessa ainesosina on maissitärkkelys, mantelijauhe, gluteeniton kaurahiutale, kurpitsansiemen, auringonkukansiemen, chiasiemen, pellavansiemen, seesaminsiemen sekä hampunsiemen. Seos on gluteeniton.
Siemennäkkäri
(2 pellillistä)
1 pss Sallisen siemennäkkäri leivontaseosta
2 dl kiehuvaa vettä
½ dl rypsiöljyä
sormisuolaa
Sekoita pussin sisältöön kiehuva vesi sekä rypsiöljy.
Anna seoksen tekeytyä noin 5 min.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi ja leikkaa halutun muotoisiksi paloiksi.
Ripottele pinnalle suolaa oman maun mukaan.
Paista 150 asteessa noin 50 minuuttia
Siemennäkkäri on herkullista nautittavaksi ihan sellaisenaan ja helppoa evästä töihin tai vaikkapa välipalaa lapsille. Meiltä jäi isänpäivän uuniperunoiden lohitäytettä yli ja olemme herkutelleet näkkäriä sen kanssa.
Lohitahna
n. 300 g lohta
1 prk ruohosipulituorejuustoa
½ prk smetanaa
½ kermaviiliä
sitruunapippuria
suolaa
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Olen monesti tehnyt siemennäkkäriä tällä reseptillä ja vaikka luulin, ettei tuosta helpompaa leipäreseptiä ole niin kyllä tämä valmis leivontaseos vie helppoudellaan voiton. Maussa on sen verran eroa, että aion jatkossa tehdä myös vanhalla reseptillä siemennäkkäriä. Valmis seos on jauhoisempi verrattuna tuohon aiemmin tekemääni näkkäriin, mutta oikein maukasta sekin!
Leppoisaa loppuviikkoa,
Heidi
Yhteistyö Mauste-Sallinen Oy