keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Helppoakin helpompi siemennäkkäri

siemennäkkäri, mauste-sallinen siemennäkkäri, resepti, siemennäkkärin resepti

Sain testattavaksi Mauste-Sallisen uutuutta, lisää vain vesi ja öljy -siemennäkkäriä. Tästä ei leivän leipominen enää helpommaksi muutu! Yhdestä pussista tulee kaksi pellillistä herkullista näkkileipää. Leivontaseoksessa ainesosina on maissitärkkelys, mantelijauhe, gluteeniton kaurahiutale, kurpitsansiemen, auringonkukansiemen, chiasiemen, pellavansiemen, seesaminsiemen sekä hampunsiemen. Seos on gluteeniton.

siemennäkkäri, mauste-sallinen siemennäkkäri, resepti, siemennäkkärin resepti

Siemennäkkäri
(2 pellillistä)

1 pss Sallisen siemennäkkäri leivontaseosta
2 dl kiehuvaa vettä
½ dl rypsiöljyä
sormisuolaa


Sekoita pussin sisältöön kiehuva vesi sekä rypsiöljy.
Anna seoksen tekeytyä noin 5 min.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi ja leikkaa halutun muotoisiksi paloiksi.
Ripottele pinnalle suolaa oman maun mukaan.
Paista 150 asteessa noin 50 minuuttia

siemennäkkäri, mauste-sallinen siemennäkkäri, resepti, siemennäkkärin resepti

siemennäkkäri, mauste-sallinen siemennäkkäri, resepti, siemennäkkärin resepti


Siemennäkkäri on herkullista nautittavaksi ihan sellaisenaan ja helppoa evästä töihin tai vaikkapa välipalaa lapsille. Meiltä jäi isänpäivän uuniperunoiden lohitäytettä yli ja olemme herkutelleet näkkäriä sen kanssa.



Lohitahna

n. 300 g lohta
1 prk ruohosipulituorejuustoa
½ prk smetanaa
½ kermaviiliä
sitruunapippuria
suolaa

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.


Olen monesti tehnyt siemennäkkäriä tällä reseptillä ja vaikka luulin, ettei tuosta helpompaa leipäreseptiä ole niin kyllä tämä valmis leivontaseos vie helppoudellaan voiton. Maussa on sen verran eroa, että aion jatkossa tehdä myös vanhalla reseptillä siemennäkkäriä. Valmis seos on jauhoisempi verrattuna tuohon aiemmin tekemääni näkkäriin, mutta oikein maukasta sekin!


Leppoisaa loppuviikkoa,
Heidi


Yhteistyö Mauste-Sallinen Oy

maanantai 5. marraskuuta 2018

Suolainen pikkujoulutarjottava - lumihiutaletortut

lumihiutale_joulutorttu_ruusumaki

Glögi- ja torttukausi on alkanut ja mieleni teki kokeilla perus luumumarmeladin tilalle jotain uutta täytettä joulutorttuihin. Makeaa tulee syötyä tässä joulun alla luvattoman paljon, joten halusin kehitellä helpon suolaisen tarjottavan pikkujoulupöytään. Täytteeksi laitoin tällä kertaa viikunamarmeladia sekä suosikkijuustoani Marquis puna-sinihomejuustoa. Totesin jo viime vuonna näiden lumihiutaletorttujen muodon varsin mainioksi, sillä täytettä riittää jokaiselle haukulle. Tänä vuonna lumihiutaletortut ovat nousseet oikein somehitiksi, mutta en yhtään muista missä viime vuonna ensimmäistä kertaa törmäsin tähän taitteluohjeeseen.

lumihiutale_joulutorttu_ruusumaki

Lumihiutaletortut

torttutaikinalevyjä
puna-sinihomejuustoa
viikunamarmeladia
kananmunaa voiteluun
tomusokeria

lumihiutale_joulutorttu_taittelu

lumihiutale_joulutorttu_taitteluohje_ruusumaki

Leikkaa taikinalevy kahtia, laita keskelle pala juustoa ja sen päälle nokare viikunamarmeladia.
Kostuta kulmat vedellä ja taittele ne keskelle. Painele myös reunat hyvin kiinni.
Käännä pallo ja paina kevyesti alustaa vasten.
Tee viillot ja purista leikatut reunat teräviksi kuten lumihiutaleessa.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.


lumihiutale_joulutorttu_ruusumaki

Lämpöisiä hetkiä viikkoonne,
Heidi