tiistai 19. maaliskuuta 2013

Juhannusruusu-matto

Tästä kaikki alkoi. Tein aluksi pari julkaisukelvotonta koemattoa ruskeasta kuteesta. Onneksi tein, sillä viime virkkauksesta on aikaa, eikä ohje auennut ihan itsestään. Maton jälkeen olen virkannut erilaisia koreja ja olen jopa saanut pari tilausta!


Maton paikka on toistaiseksi terassin oven edessä, mutta kun kesä pian saapuu ja ovea aletaan pitkän talven jälkeen taas käyttää, en taida enää raaskia pitää sitä siinä.

12 kommenttia:

 1. nyt onnistuu! Ensimmäinen kommentti blogiin! Jes. Kahtotaan, josko minäkin uskaltautusin jotain päivitteleen omaani, tammikuun ekalla viikolla perustettuun ;). Mattoa tuskin mun hermoilla tehdä, mutta hyvä idea toi lampunvarjostin, täytyy kokeilla! -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Eka kommentti. Enemmän hermoja tohon varjostimeen vaadittiin. ;)

   Poista
 2. Jee! Hyvältä näyttää! Toi matto on niin nätti! Voi olla et jossain vaiheessa saat multaki tilauksen. (Viimeistään sit, ku on tätä lattiapinta-alaa vähän enemmän ;) -Eeva

  VastaaPoista
 3. Moi!
  Itsekkin tässä virkkailen juhannusruusu mattoa, mutta kovasti mietityttää tuo 8.kerros ohjeessa. Se menee näin: 3 kjs, 2 p kjs-kaareen. *2 kjs, 3 p kjs-kaareen* Toista *-* 24 kertaa. 2 kjs, 1 ps 3. kjs:aan. Eli kun aletaan tehdä tuota * -osiota, niin pitääkö siinä jättää väliin silmukoita ennen kuin toistaa seuraavan kerran? Mattooni kun ei näytä tulevan näkyviä "reikiä", joita pitäisi ilmaantua ja näyttää, että se levenee mahdotonta kyytiä tällä kierroksella. Kiitos jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
 4. Moi,
  mitenköhän osaisin selittää. Eli kun alat tehdä 8. kerrosta, tee 3 pylvästä kaarien "sisälle" jonka jälkeen 2 ketjusilmukkaa ja taas 3 pylvästä kaareen. Noiden ketjusilmukoiden kohdalle pitäisi tulla reiät. Ketjusilmukoiden on tarkoitus tulla aina samaan kohtaan joka kerroksella ja kun kerrokset lisääntyvät ne näkyvät paremmin. Kun siirryt 9. kerrokseen, tee pylväät aina edellisen kerroksen pylväiden päälle, ei ketjusilmukoihin. Selvensikö yhtään? :)

  VastaaPoista
 5. Lamppu syttyi!! Nyt juttu tuntuu ihan itsestäänselvyydeltä, miten sitä onkaan niin hölmö yksin lukiessaan ohjeita. Luvassa pientä purkamista ja sitten uudet ohjeet käyttöön. Kiitos hurjan paljon! :)

  VastaaPoista
 6. Itsekin tein tosiaan ne kaks harjoitusmattoa ja vasta tämä kolmas näyttää suurin piirtein siltä kuin pitäisi. Mutta hyvä jos pystyin olemaan avuksi! Seuraavaksi sitten vähän koreja virkkailemaan, itselle ainakin jäi virkkauskuume ;)

  VastaaPoista
 7. Taas tuli seinä vastaan! Joko näissä ohjeissa on oltava puutteita tai sitten ne puutteet on tässä lukijassa... ;) Eli 17. kierroksella viimeinen ohjeistus on: Aloita reunus virkkaamalla pylväsryhmien keskelle kiinteitä silmukoita ja ketjusilmukkakaaria näiden väliin.
  Eli mistä tiedän, kuinka monta kiinteää silmukkaa ja mihin kohtaan pylväsryhmiä, siihen ihan keskelle aina kiinteä? Entäs kuinka monta ketjusilmukkaa yhteen kaareen?

  VastaaPoista
 8. Oon kans ite ollu huomaavinani puutteita ohjeissa, mut yrittäny sit aina jotenki soveltaa. En oikeestaan pysty suoralta kädeltä antamaan vastausta, koska ite jätin pari kerrosta välistä. Eli tein vaan nuo uloimmat kaaret ja jätin pienet reiät tekemättä. Huomaat, jos vertaat kuvia, että mun matossa ei ole niitä kaikkia reikiä. Mutta siis 17. kerroksen jälkeen tein näin: virkkasin 5 kiinteää silmukkaa pylväsryhmien keskelle eli kummastakin päästä jää yksi pylväs väliin ja kiinteiden silmukoiden välille 5 ketjusilmukkaa. Tämän kerroksen jälkeen jokaiseen ketjusilmukkakaareen 10 pylvästä, 1 silmukka väliin, 3 kiinteää silmukkaa ja 1 silmukka väliin eli täysin samoin kuin tuossa ohjeessa viiminen kerros. Selvensikö yhtään? :)

  VastaaPoista
 9. Hei,
  minulla hassu kysymys: 2 krs. jossa pitää aluksi tehdä 6 kjs - virkkaanko 6 kjs yhdeksi jonoksi koukulle, vai pitääkä 6 kjs:aa virkata renkaaseen kiinni? ja sitten jättää 1 silmukka väliin..
  Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, virkkaa 6 kjs pötköksi, jätä yksi silmukka väliin ja sulje pylväällä lenkiksi. Sitten taas 3 kjs ja yksi silmukka välin. Siten muodostuu nuo isot reiät. Toivottavasti tämä auttoi. :)

   Poista