Ostin tänään kaupasta ruukun basilikaa ja sen huumaava tuoksu sai ajatukseni kerta toisensa jälkeen tomaatti-mozzarella leipiin. Jääkaapista löytyi vain vanhentunutta pestoa, joten pienen selailun jälkeen päätin kokeilla peston valmistamista itse.
Pesto
2 valkosipulin kynttä
2 rkl cashew-pähkinöitä
1 dl basilikaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl parmesaania
½ dl oliiviöljyä
Kaikki ainekset laitetaan tehosekoittimeen ja surautetaan tahnaksi. Öljyä lisätään pikkuhiljaa ohuena nauhana.
Kun olin saanut peston valmiiksi, tajusin, ettei meillä ole tomaatteja!
Mukavaa illanjatkoa,
Heidi
Hih :D Pesto kuulostaa ja näyttää herkulta! Toivottavasti oot päässy nauttimaan siitä jo tomaattien kera :P
VastaaPoistaNo en ole! :D Eikä kasvihuoneessakaan tomaatit punerra vielä. ;)
PoistaNams, hyvältä kuulostaa! Itse en ole koskaan tehnyt itse pestoa, varmasti parempaa näin kotitekoisena :) Kivaa viikonloppua <3
VastaaPoistaOli kyllä hyvää, suht valkosipulista. Yksi kynsi olisi kyllä varmaan riittänyt, vaikka pidän paljonkin valkosipulista.
PoistaHups, karkasi. Kivaa ja aurinkoista viikonloppua sinullekin ♥
PoistaOi nam, kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaJa tosi helppo valmistaa! :)
Poista