Tein ihan peruspullataikinan yleiskoneessa: 5 dl lämmintä maitoa, 2 pussia kuivahiivaa, 1 muna, 2 dl sokeria, 1 tl suolaa, 1 rkl kardemummaa, n. 15 dl vehnäjauhoja ja 150 g sulatettua voita. Vaivaamisen jälkeen jätin taikinan kohoamaan liinan alle ja noin parin tunnin päästä kaulin sen jauhotetulla alustalla kolmessa osassa levyiksi. Levyille levitin pehmeää voita, fariinisokeria sekä kanelia. Levy rullalle ja veitsellä paloja tähän tyyliin / \ / \ / \ . Paina päältä puustille korvat ja kohota hetki liinan alla. Voitelu munalla ja raesokeria päälle ennen uuniin menoa. Paistoin korvapuustit 220 asteessa 12 minuuttia.
Reseptillä tuli päältä pikkuisen rapeita ja sisältä mukavan meheviä korvapuusteja. Kaveriksi lasi jääkylmää maitoa. Muuta ei sitten tarvitakaan!
Pullantuoksuista keskiviikkoa,
Heidi
Hih, minä postasin samasta aiheesta ja väitin että se on kansainvälinen päivä, kun ruotsalaisetkin sitä viettävät. Kalajutut ja postaukset blogissa taitavat välillä suurennella juttuja ;) mutta hyvää korvapuusipäivää sinullekin. Teit hienot puustit ihan itse vielä. Minä vain poikkesin kaupassa.
VastaaPoistaEt taida olla ainut päivän kansainvälistänyt. :) Aika taitolaji tuo pullien painelu tosiaan, mutta osa sentään onnistui! Makuhan se on mikä ratkaisee. ;)
PoistaKauniit kuvat ja herkulliset pullat. Täällä jäi leipominen tänään väliin, mutta jos huomenna korjaisi tilanteen!
VastaaPoistaKiitos :) Ei se leipominen onneksi ole vielä myöhäistä!
PoistaToivottavasti miehesi söi reissullaan ainakin yhden puustin! :) Tuore pulla on kyllä niin älyttömän hyvää, mutta usein jätän pullan syömättä, jos tarjolla on jotain muutakin. Kiitos samoin Satu!
VastaaPoistaMeillä on muuten ihan toi sama juttu, että pullaa leivotaan laskiaisena ja korvapuustipäivänä! :D
VastaaPoistaNiinkö! :D Tuore pulla on niin hyvää, mutta ei sitä silti tule kovin usein leivottua.
Poista