Luonto ja puutarha tarjoavat meille juuri nyt parastaan - poimittavaa, kerättävää, purkitettavaa, pakastettavaa ja säilöttävää riittäisi vaikka kuinka! Sain alkukesästä naapurilta viisi kurkun taimea, joista on puskenut kasvihuoneessa jo monta kiloa kurkkua säilöttäväksi. Tämä lapsuuden ruokamuistoihin kuljettava kurkkusalaatti on joka syksyinen ruokapöydän lisäke niin hamppareille kuin jauhelihakastikkeellekin. Ja joka syksy sitä hämmästyy aina uudestaan miten hyvää se onkaan!
Kurkkusalaatti
2 kg kurkkua
½ kg sipulia
tilliä
Liemi
3 dl etikkaa
½ kg sokeria
Raasta kurkut ja sipulit. Silppua tilli joukkoon. Sekoita ja jaa seos purkkeihin.
Kuumenna etikka ja sokeri kiehuvaksi ja kaada kurkkujen päälle. Sulje kannet ja säilytä jääkaapissa.
Onko teillä luottosäilöntäreseptejä, joihin tulee palattua joka syksy?
Syksyistä sunnuntaita,
Heidi
Legendaarinen ja todellakin aina yhtä hyvä ja raikas kurkkusalaatti!
VastaaPoistaOlen laiska säilöjä, mutta melkeinpä tekee mieli käydä ostamassa muutama kurkku varta vasten :).
Legendaarinen on muuten mainioin sana kuvaamaan tätä herkkua! 👌 Käyhän ihmeessä kurkkuostoksilla. 😉
Poista