Oltiin äsken iltakylässä naapurissa ja leivottiin lasten kanssa viemisiksi kuppikakkuja. Taisi olla peräti ensimmäinen kerta, kun leivoin kyseistä herkkua. Nämä onnistuivat sen verran hyvin, että ajattelin jakaa ohjeen teidän kanssanne. Kehittelin ohjeen omassa päässäni, joten ainesten määrät ovat vähän jotain sinnepäin kuten lähes aina leipoessani. :D
Appelsiini cupcakes
2 munaa
2 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
100 g sulatettua voita
1 dl turkkilaista jugurttia
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
(jugurtin ja appelsiinin voi myös korvata esimerkiksi maustetulla rahkalla)
175 astetta, 20-25 minuuttia
Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 4 dl tomusokeria
25-50 g sulatettua voita
1 tl appelsiinin mehua ja kuorta
muutama tippa väriainetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne muiden ainesten kanssa vaahdon joukkoon.
Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään sähkövatkaimella ja pursota jäähtyneiden muffinsien päälle.
Koristele.
Iloista viikonloppua kaikille,
Heidi
Nam, miten herkullisen näköisiä! Makukin on varmasti ollut mainio, sillä niissä on mun leivontalempparia appelsiinia. :)
VastaaPoistaEttä pitikin viedä nämä herkut naapuriin! Nyt kyllä maistuisi yks (tai kaks) teekupposen ääressä. :)
PoistaMunkin makuun nämä olisivat taatusti! Appelsiini on suosikkini leivonnassa, varsinkin suklaan kaverina...:)
VastaaPoistaSuklaa ja appelsiini on kyllä niin vastustamaton pari! :)
PoistaPakko ihailla myös kuppikakkujen kaunista ulkonäköä. Itse en malta keskittyä vuokiinkaatovaiheessa, joten kakkusista tulee erikokoisia ja epämääräisen muotoisia.
VastaaPoistaKuppikakuista saa kyllä suht pienellä vaivalla hienon näköisiä. Vaikka makuhan se on pääasia. ;)
PoistaKuppikakut ovat kyllä mitä parhaimpia leivonnaisia! Jokin aika sitten näitä tuli tehtyä oikein urakalla! Saa nähdä herääkö leipomisinnostus taas kun jään kotiin.. :-P
VastaaPoistaNiin on! Tuo kuorrute on niin herkullista ja raikastaa taikinan kuin taikinan. Täytyy tehdä kyllä pian uudelleen, kun nämä tosiaan menivät tuonne naapuriin. :D
PoistaNäyttää hyvältä! Itse olen vain muutaman kerran kuppikakkuja leiponut, ja aina tulee tehtyä kuorrutuksesta liian iso... Näin tulee välillä vähän turhankin makeaa :) Näissä näyttää tuo kuorrutus olevan kohtuullinen, pitäisi varmaan kokeilla samaa tyyliä.
VastaaPoistaSe on kyllä totta, että kuorrutetta voi olla liikaa ja sitten niistä tulee äklön makeita. Jopa minun makuuni. ;)
PoistaNam, näyttää ja kuulostaa hyvältä joten nappaan ohjeen talteen :)
VastaaPoistaKannattaa! Olivat melko herkullisia. :P
PoistaVoi kamala, tulin nyt vastavierailulle ja heti tälläisiä petollisia, ihan liian hyvännäköisiä herkkuja :D Olen sovelletulla 5:2 dietillä ja tänään se päivä 2, eli paasto.. ;)
VastaaPoistaHahaha, sori! :D
Poista