Ihanaa, toukokuu! Leskenlehdet, valkovuokot sekä pääskyset ovat kirvoittaneet ilmoille riemunkiljahduksia toinen toisensa perään ja mikä parasta - KESÄ on vasta edessä. Ajattelin jakaa teille kesän juhlia silmällä pitäen pääsiäisbrunssipostauksessa vilahtaneen Key lime pie:n eli limettipiirakan reseptin. Se on nopea tehdä ja sen voi kermavaahtoa lukuunottamatta valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin.
Key lime pie
Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk kuohukermaa
4 limettiä
Koristeluun
2 dl kuohukermaa
vaniljasokeria
limetin lohkoja
minttua
Hienonna keksit ja sulata voi.
Sekoita ne yhteen ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja reunoille.
Kääri vuoan pohja ja reunat folioon, jotta voi ei valu paistamisen aikana uunin pohjalle.
Paista pohjaa 180 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
Raasta kahden limetin kuori ja purista neljästä mehut kondensoidun maidon ja kerman joukkoon.
Vatkaa sileäksi ja levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. (huom! seos jää aika löysäksi, mutta jähmettyy kyllä.)
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Ennen tarjoilua vaahdota kerma ja mausta se ripauksella vaniljasokeria. Levitä kermavaahto piirakan päälle ja koristele.
Tämä on minun ihan ehdoton lempparipiirakka tällä hetkellä! Kunpa ilmat vielä sen verran lämpenesivät, että pihakeinussa tarkenisi istuskella ilman vilttiä piirakkapalan seurana. Ensi viikko näyttää ilmojen suhteen oikein erittäin lupaavalta, mutta miten minusta tuntuu, että todellisuudessa 24 asteen lukemat jäävät haaveiksi vain...
Viettäkäähän mahtava viikonloppu. Oma aikani taitaa kulua pääasiassa puutarhassa, sillä huomiseksi lupaa aurinkoista säätä ja kuulin ihan äsken, että perunat, porkkanat, retiisit sun muut kannattaa istuttaa jo nyt! Ja hei, jääkiekon MM-kisat alkaa myös! Kannustetaan Suomi voittoon!!
Ihanaa viikonloppua,
Heidi
Tuota täytettäkö ei ollenkaan käytetä uunissa? Onpa mielenkiintoinen ohje. Itse tein jokin aika sitten vastaavaa mutta sitruunalla ja kondensoidulla maidolla. Se paistettiin 175 asteessa noin 20 min. Näyttää ihanalta tämä sinun versio. :)
VastaaPoistaEi käytetä, ainoastaan pohja. 😊 Eikä sekään ole välttämätöntä, mutta siitä tulee mukava maku. Olen miettinyt, että pitäisi testata tätä piirakkaa myös sitruunalla.
PoistaLime on kyllä niin hyvää. Kaikessa! Tässä just olen lähdössä takaisin pihalle 12 siemenpussia kourassa. T-paitakelit on täällä!! 😍😍 Ihanaa viikonloppua Satu! ❤️
VastaaPoistaOi, kuulostaapa hyvältä. Täytyykin testata, kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKiva, jos reseptille on käyttöä! 😊
Poista