Mummin lanttulaatikko
3 isoa lanttua
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
½ dl siirappia
1-2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
korppujauhoja pinnalle
Kuori ja pilko lantut kuutioiksi.
Keitä vedessä kypsäksi noin puolituntia.
Ota varmuuden vuoksi 1 dl keitinvettä talteen ja kaada loput pois.
Murskaa lantut soseeksi muusinuijalla.
Lisää loput ainekset ja sekoita sähkövatkaimella.
Koostumus tulee olla löysän puuron kaltainen, lisää tarvittaessa keitinvettä.
Kaada seos uunivuokaan ja tee ruokalusikan kärjellä kuviot laatikon pinnalle.
Ripottele päälle korppujauhoa.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.
Lanttulaatikon voi pakastaa kypsänä ja sulattaa jouluaterialle.
Mitä ruokia teidän joulupöytään katetaan joka joulu?
Tip tap ♫,
Heidi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti