Vietimme suvun kesken perinteeksi muodostuneita pikkujouluja nyyttäreiden merkeissä. Pöydässä oli jos jonkinnäköistä jouluherkkua; riisipuuroa, joulutorttuja, suolaisia pasteijoita, joulusuklaata, -pullia, -pipareita, glögiä sekä juustolautanen.
Juustolautaselle valikoitui tällä kertaa kaksi pehmeää ja kolme kovaa juustoa. Juustolautaselle kannattaa valita noin 4-5 erilaista juustoa; kovaa, pehmeää, miedompaa ja vahvempaa. Lisäksi juustolautasella oli suolaisia keksejä ja tottakai Kankaan hapankorppuja, makeutta toivat viinirypäleet, viikunat sekä turkinpippuri-viikunahillo. Rosmariinin oksat viimeistelivät kokonaisuuden.
Juustotarjotin sopii alkupalaksi, jälkiruoaksi, illanistujaisten naposteluun ja se on erinomainen joulun ajan herkutteluihin. Se ei vaadi varsinaista valmistamista, mutta kruunaa tarjoilun kuin tarjoilun. Joulun aikaan juustojen kaveriksi käyvät ihanasti myös piparkakut - suolaisen ja makean yhdistelmä on vastustamaton.
Tip tap ♫,
Heidi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti