tiistai 27. kesäkuuta 2017

DIY pihapeli


Kaadoimme pari vuotta sitten tontiltamme neljä valtavaa kuusta ja meillä on edelleen useammaksi vuodeksi saunapuut omasta takaa. Muutaman pöllin halusin säästää ja tuolla ne ovat talon päädyssä odottaneet siitä asti parempaa käyttötarkoitusta. Pari pölliä olen hionut istuimiksi ja eilen mieleeni juolahti tämä Ristinolla-pölli


Samantien tuumasta toimeen! Reippaana tyttönä aloin sahaamaan yhdestä saunapuusta kiekkoja, mutta äkkiä mieleeni tulivat ikävät flashbackit ala-asteen puutyötunneilta, kun sitä sahaa ja sahaa ja sahaa, mutta se samperin saha ei vaan uppoa siihen himskatin puuhun! Aviomies riensi onneksi apuun ja lapset innostuivat hiomaan hiekkapaperilla kiekot sileiksi, joten loppujen lopuksi minulle jäi vain tuo miellyttävin osuus eli maalaus.


Tästä tuli aika hauska ja mikä parasta, kestävä ulkopeli. Olen niin kyllästynyt siihen muovikrääsäsälään, joka ei kestä ehjänä edes kaupasta kotiin asti. Ja voihan toki tuohon käyttää alustaksi jotain vähän vähemmän järeää kuin tuota valtavaa kuusen runkoa tai piirtää ääriviivat vaikka maahan. Kiekot nyt syntyvät lähes mistä vaan, kunhan käyttää ulkokäyttöön tarkotettua maalia.


Lapset tykästyivät tähän heti! Kierrokset menevät nopeasti ja vuoro vaihtuu lennosta, eikä näin ollen omaa vuoroa joudu odottamaan tuskastuttavan kauan; siispä 3-vuotiaankin hermot riittävät tähän peliin. ;)


Aurinkoisia pihapelipäiviä toivotellen,
Heidi

8 kommenttia:

 1. Tämäpä oli kiva idea. Ja samoin, ei ole yhtään ikivä niitä muovileluja! Pojat alkaa onneksi olla niin isoja että innostuvat enemmän jo muista jutuista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän aina vähin äänin heittää rikkinäisiä leluja pois, mutta silti niitä vaan riittää. Jos nyt saisi aloittaa alusta, hyväksyisin tähän taloon vain Legoja. :D

   Poista
 2. Hyvä idea! Meiltä taitaa löytyä materiaalit pelin askartelemiseen, taidankin ottaa kopin ideastasi. Niin, ja onneksi on nuo miehet jotka pelastavat haastavista tilanteista. :) Sahaus kuulosti niin tutulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä! :) Toivottavasti näen toteutuksen myös. Joo, sanos muuta. Silti jotenkin niin turhauttavaa katsoa kuinka helposti mm. tuo sahaus käy mieheltä. :D

   Poista
 3. Hauska idea! Sopisi loistavasti myös mökkioloihin :)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea!!! Meillä on noita pölkkyjä käytetty naulauspölkkyinä - pienikin saa hakattua tukevaan pölkkyyn naulansa. Kivoja kesäpuuhia kaikki tuollaiset:)
  Hauskoja pelihetkiä teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Joo, se on lapsista aina yhtä mielenkiintoista päästä naulailemaan. Voisikin yhden noista uhrata siihen käyttöön, kiitti vinkistä!

   Poista